سفارش تبلیغ
صبا ویژن
بسی دانش که به گمراهیت می انجامد . [امام علی علیه السلام]
 

 

 

وبلاگ های قرآنی Quranic Weblogs

ایجاد حس نیاز به قرآن در کاربران، مهم‌ترین رسالت وبلاگ‌های قرآنی است

گروه وبلاگ: اصلی‌ترین وظیفه‌ای که بر عهده‌ی یک وبلاگ قرآنی قرار دارد ایجاد عطش و تقویت احساس نیاز به مفاهیم قرآنی در مخاطبان و کاربران فضای مجازی است.

«مصطفی اسماعیلی» بلاگر وبلاگ «سوزن‌بان» و دبیر سرویس اینترنت نشریه «حجره» در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ایران(ایکنا) باتوجه به تجربه‌ای که در سطح اینترنت تاکنون داشته‌است گفت: آنچه که در وبلاگ‌های قرآنی شاهدش هستیم بیشتر تولید محتوا بدون در نظر گرفتن سلیقه و خواست مخاطب است.

ایجاد عطش در مخاطب با تبلیغات گسترده

وی در ادامه افزود: وبلاگ‌های قرآنی باید برای جذب مخاطب به‌سمت وبلاگ‌های قرآنی ابتدا با تبلیغات گسترده در فضای مجازی در مخاطبان خود ایجاد عطش و نیاز به مفاهیم قرآنی را ایجاد کرده و سپس به تولید محتوایی مطابق با خواست آنها بپردازند.

ایجاد فرهنگ قرآنی برای جذب مخاطب

«اسماعیلی» همچنین ایجاد «فرهنگ قرآنی» را در جذب مخاطب علاوه بر در نظر گرفتن سلیقه‌ی مخاطب مؤثر دانست و بیان‌داشت: برای یک بلاگر قرآنی مخاطب دین‌گریز یا مذهبی نباید تفاوتی داشته‌باشد و در هر دو گروه باید ایجاد فرهنگ قرآنی کرد و سپس او را مشتاق و آماده برای جذب معارف و مفاهیم ناب قرآن کرد.

وبلاگ‌های قرآنی جای پیشرفت دارند

بلاگر وبلاگ «سوزن‌بان» تعداد وبلاگ‌ها و بلاگران قرآنی را در حد مطلوب برشمرد و خاطرنشان کرد: از نظر کمّی وبلاگ‌ها وبلاگران قرآنی به حد مطلوب رسیده‌اند و تعداد وبلاگ‌ها قابل‌توجه و مسرت‌بخش است اما از لحاظ کیفی و محتوایی هنوز جای پیشرفت بسیاری دارد و بلاگران قرآنی و مسئولان فرهنگی که دغدغه‌ی انجام کار فرهنگی در سطح اینترنت را دارند باید تلاش مضاعفی نسبت به قبل داشته‌باشند.
وبلاگ «سوزن‌بان» را اینجا کلیک کنید!

هر وبلاگ یک مبلغ قرآن

دبیر سرویس اینترنت نشریه‌ی حجره با توجه به اینکه هر وبلاگ به‌تنهایی اثربخشی و تأثیرگذاری خودش را دارد یادآور شد: واقعیت این است که هر وبلاگ به‌تنهایی در فضای مجازی تأثیرگذار و جریان‌ساز بوده و باید به جایی برسیم که وبلاگ‌ها در مجموع و به صورت گروهی تحول قرآنی و فرهنگی داشته باشند و بتوانند همگی با هم و یکپارچه به ترویج مفهوم قرآنی در وبلاگستان بپردازند.

برنامه‌ریزی برای ایجاد تحول

این بلاگر طلبه برنامه‌ریزی فردی بلاگرها را در کنار برنامه‌ریزی گروهی و موسسات فعال قرآنی را برای ایجاد تحول در وبلاگستان لازم دانسته و اظهار کرد: برای اینکه در فضای مجازی شاهد تحولات قرآنی باشیم حرکت و فعالیت گروهی بلاگرهای قرآنی لازم است.

ایجاد گروهی وبلاگ‌های مذهبی

این طلبه‌ی وبلاگ‌نویس ایجاد و راه‌اندازی وبلاگ‌هایی که رویکرد قرآنی دارند نیاز وبلاگستان قلمداد کرد و یادآور شد: نه تنها در فضای مجازی باید وبلاگ‌های قرآنی ایجاد کرد بلکه باید مجموعه‌ای از وبلاگ‌هایی که قرآنی، مذهبی و مهدوی در وبلاگستان فعالیت کنند تا بتوان شاهد پیشرفت وبلاگ‌های قرآنی بود.

تلفیق ادبیات وبلاگ با قرآن

وی سطح کیفی وبلاگ‌های قرآنی را در حال حاضر مطلوب دانست و بیان کرد: برای پاسخگویی به نیاز در سطح اینترنت وجود دارند و تشنه مفاهیم قرآنی هستند باید نوع خاصی از ادبیات را که خاص وبلاگ‌ها و فضای مجازی بوده را با مفاهیم قرآنی تلفیق کرد.

تولید محتوای خشک قرآنی و محتوازدگی

بلاگر وبلاگ «سوزن‌بان» با بیان این نکته که تولید محتواهای خشک باعث محتوازدگی مخاطب می‌شود اظهار داشت: وبلاگ‌نویسان قرآنی نباید بودن در نظر گرفتن خواست مخاطب تولید محتوا کرده و در وبلاگهای خود به دنبال توضیح و تفسیر ُآیات قرآن به شکل تکراری باشند زیرا این کار باعث فاصله گرفتن بلاگر از نیاز مخاطب می‌شود.

نیاز سنجی و موضوع سنجی مفاهیم قرآنی

«اسماعیلی» در ادامه یادآور شد: وبلاگ‌های قرآنی ما تاکنون نیازسنجی و موضوع سنجی نشده‌اند و فقط محتوا تولید کرده‌اند بدون در نظر گرفتن اینکه نیاز روز مخاطب چیست و آیا با روحیات او مطابقت دارد یا نه؟

دوری از هویت اصلی وبلاگ

دبیر سرویس اینترنت نشریه‌ی حجره درباره‌ی محتواهایی که در حال حاضر در وبلاگ‌های قرآنی تولید می‌شود اظهار کرد: نوشتن مطالب قرآنی و تولید محتواهایی که از معنا و مفهوم مستقیم قرآنی بهره می‌برند وبلاگ را از ماهیت اصلی خود خارج کرده و آن را تبدیل به سایت می‌کند و مخاطب متوجه نمی‌شود که بلاگر وبلاگ دغدغه‌های قرآنی دارد.

واقف نبودن بلاگران به مفاهیم قرآنی

وی واقف نبودن بلاگر به مفاهیم قرآنی را یکی دیگر از دلایل ضعف موجود در وبلاگ‌های قرآنی برشمرد و بیان کرد: واقعیت این است که بیشتر بلاگران قرآنی صاحب نظر اهل مطالعه و دلسوز در مسائل قرآنی نیستند و به عقیده‌ی من یک بلاگر که در عرصه‌ی مفاهیم قرآنی فعالیت می‌کند ابتدا باید اهل مطالعه و تحقیق باشد و سپس به تولید محتوا و برداشت از مفاهیم قرآن بپردازد.

حمایت مالی و محتوایی از سوی سازمان‌ها

«اسماعیلی» درباره‌ی وظایف سازمان‌های متولی امر قرآن در کشور برای بسط و گسترش مفاهیم قرآنی در وبلاگ‌ها یادآور شد: بیشترین کمکی که این مؤسسات می‌توانند برای بسط و گسترش مفاهیم قرآنی در وبلاگ‌ها کنند حمایت مالی و محتوایی از قشر مذهبی که به امور قرآنی آشنا هستند بود در حقیقت حمایت مالی برای برگزاری جشنواره‌ها جهت تشویق بلاگران به تولید محتوای قرآنی و حمایت محتوایی برای ارتقاء سطح کیفی وبلاگ‌های قرآنی.

منبع: www.ikna.ir






::: دوشنبه 85/12/7 ::: ساعت 9:37 صبح :::   توسط شهرمجازی قرآن کریم 
نظرات شما: نظر